[...] węglowodanów i omijanie źródeł tłuszczów jest mało sensowne i w ten sposób niestety sylwetki swojej nie zmienisz. Liczyć należy wszystko i przede wszystkim poznać podstawowe źródła składników odżywczych. Dlatego też warto, abyś zaznajomił się z podstawami diety zbilansowanej. Warto, abyś zaczął od wyliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego. [...]
Zmniejsz wszystkie źródła białka w diecie lub część z nich. Jak Ci pasuje. Podbij z kolei tłuszcze, spokojnie do 120-150g jeżeli nie jesteś w stanie zjeść węglowodanów.
[...] kcal i podziel na zalecane ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal w postaci węglowodanów. Zastosowany przez Ciebie rozkład makroskładników i źródła ich wyglądają dość dobrze. Tłuszcze zwiększyć możesz o minimum 20 g. Na pewno jednak warto dietę urozmaicać. /SFD/2018/5/5/4843071c09d34c70a7114ac262190285.jpg
[...] tego też względu zdecydowanie warto zgłębić ją w tym kierunku. Dieta powinna być odpowiednio zbilansowana i bazować na jak najlepszych produktach pod względem jakości. Są to źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Z tego też względu warto zaznajomić się z nimi: 1. Źródła białka: [...]
[...] być stałym elementem zdrowej diety. Co więc powinno znajdować się w diecie osób, którym zależy na zmianie swojego ciała na lepsze pod względem jakości? Są to następujące źródła składników odżywczych: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] go w odpowiedniej ilości, która w przypadku kształtowania sylwetki wynosi około 2 g/kg masy ciała. Aby dostarczyć odpowiednie ilości z diety, warto spożywać najlepsze źródła białka, do których zaliczyć należy: - mięsa (kurczak, indyk, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - ryby (wszystkie ryby świeże lub mrożone, najlepiej te, [...]
[...] jogurtu jest ile jest :) Twarogi zaczęłam częściej jeść teraz. Żeby to białko czerpać nie tylko z miesiwa. Jeszcze planuje rybki do menu dodać i będę mogła powiedzieć, ze źródła białka mam urozmaicone. :-D Powolutku do celu. W ogole to nie wiem czy tu pisałam w moich celach gdzieś, moim założeniem jest wyrobienie takich nawyków żywieniowych i [...]
[...] jajka, - nabiał, - podroby, - odżywki białkowe. Właśnie te ostatnie idealnie sprawdzają się w sytuacji, gdy nie mamy czasu lub ochoty na przygotowanie, czy zjedzenie danego źródła białka. Wtedy rozrobienie i wypicie danej ilości odżywki białkowe sprawdza się idealnie. Ile więc powinieneś spożywać odżywki białkowej? Odpowiedź jest prosta. Tyle, [...]
[...] sportu. Istotne są nie tylko ilości kalorii, białek, tłuszczów i węglowodanów, ale również jakość ich źródeł. Łatwo więc dojść do wniosku, że eliminacja najlepszego źródła białka w postaci mięs i ryb na pewno nie pomoże w kształtowaniu sylwetki, a spowoduje pewnego rodzaju utrudnienie. Nie tylko w zmianie sylwetki, ale również w zdrowym [...]
Chęć zmiany czegoś jest podstawą tego, aby była w ogóle możliwość osiągnięcia sukcesu. Bez ochoty i chęci niestety nie ma szans na żadne zmiany. Z tego też względu ważne jest to, że u Ciebie jest to co najważniejsze. Kwestia realizacji tych założeń. Aby to zrobić, wprowadzić warto odpowiednią dietę i treningi siłowe. Sugeruję Ci rozpocząć od [...]
2posilek brak dobrego zrodla bialka Masloorzechowe nie jako staly element diety Tak samo tunczyk to 1-2razy w tyg Ryz brazowy Ci smakuje? Tluszczy malo obliczales swoje zapotrzebowanie?
Nire masz 59 kg masy mięśniowej chyba z wodą 59 + 9 = 68, sam szkielet waży ok 8-10 pewnie kg. Te pomiary nie powiem gdzie można wsadzić, ja przy masie 100 kg miałem ok 45 kg mięśni. Oblicz swe zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html [...]
[...] zażywam multiwitaminę i wychodzę do pracy. Kolejne dwa posiłki są bez węglowodanów - zazwyczaj warzywa z tłuściejszym mięsem/rybą/jajkami sporadycznie serek wiejski + źródła tłuszczy: Awokado,orzechy,oliwa z oliwek. Do tych posiłków spożywam omega 3. /SFD/2018/5/9/5d2f83561a0e4543a5eb2348f761d60a.jpg Po pracy przygotowuję posiłki na [...]
Oblicz swe zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Coś sklej i daj do oceny.
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Jeżeli chcesz efektów popraw dietę, bo jest słaba. Poczytaj o podstawach następnie wstaw znów do oceny dietę. Linki: http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Generalnie posiłki powinny być jak najmniej [...]
Do poprawy Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz jakieś 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jakzabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w [...]